fbpx

Lehet ékszer a kávékapszulából?

Az alumínium kávékapszula sokaknál halmozódik fel, termelve a hulladékot, amit nem lehet simán lebontani, vagy szelektíven elvitetni.

Születnek ötletek, mindennek a felhasználására, viszont sokan, így én is, régóta fenntartással kezeltem ezt.

Miért a fenntartások a kávékapszulával szemben?

Mert számomra az ékszer valami értéket képviselt, ami azt jelentette, hogy az anyaga és megmunkálása is értékes, művészi. Ezt kizárólag nemesfémből, vagy ásványokból tudtam elképzelni. Viszont ennek a hátulütője az volt, hogy gyakorlatilag nem használtam ékszereket, mert van egy arany fülbevaló, amihez emlék köt, és ez volt rajtam mindig. Így már nem lett különösebb díszítő értéke, hiszen unalmassá vált, megszokott részemmé.

Később kiderült, nem is áll mindenkinek jól az arany, nekem főleg nem. 🙂

Az ásvány ékszerekből pedig nem éreztem késztetést, hogy többfélét beszerezzek, nemcsak az áruk miatt, de nem találtam annyira művészinek sem.
A másik ok, ami miatt nem használtam, a súlyuk volt. Zavart, hogy éreztem, lóg valami a fülemben.

Telt az idő, és megvoltam ékszerek nélkül. Néhány gyűrű volt csak velem, de azokat is le kellett építenem, mert a kertben elveszett az egyik, és nagyon sajnáltam.
Mi, anyukák meg egyébként is tudjuk, kisbaba mellett az ékszer veszélyes is lehet, főleg a kisebbek, amit a baba le is nyelhet.

Találkozás a kapszulaékszerrel

Végül elkerültem Réti Évához, aki megmutatta nekem a kapszula ékszereket.

Először azt gondoltam, én ilyet sose hordanék, nem szerettem a bizsut se, és hát ez meg, szemét…. De lenyűgözött a sokfélesége, a színessége, a variálhatósága. Többször találkoztunk, és Éván láttam sokszor, hogy milyen jól áll éppen az adott ruhájához. Milyen klassz, feldob egy pólót is, mert passzol a színe, és vidámságot, életet sugároz.

Réti Éva a Családbarát Magazinban

Sok időbe telt, míg én is felpróbáltam. Akkor éreztem meg, hogy milyen könnyű, és tényleg nem zavar. Én az a típus voltam, aki csak kis, bedugós fülbevalókat viselt el, de másokon tetszettek a szép, nagyobb mutatós darabok. Most viszont, ennek a korszaknak vége lett, és elindult a kapszula fülbevalók korszaka.

Az ékszer készítője nagyon érdekes, fantáziadús variációkat talál ki, folyamatosan megújul. A munkája precíz, aprólékos.

Minden ruhához megtalálom azt a kiegészítő darabot, ami kiemeli benne azt, amit én szeretnék. Egy hétköznapi szetthez nem kell arany, nagyon jól feldobja a kapszula, és tükrözi azt, amit érzek:

Legyen divat az újrahasznosítás!

 

Még ünnepi alkalomra is jó választás!

Illatos ékszerek

Minden termék, ami hozzánk kerül, átmegy valamilyen átalakuláson. Hozzá adjuk a saját szemléletünket, környezettudatosan levendulássá válik.
Így történt most a kapszulaékszerrel is, színes lávakő gyöngyökkel variáltuk meg, ami alkalmas arra, hogy magába szívja az illóolajat, és hosszan illatozzon.
Az ünnepek közeledtével illatos ékszerszettek készültek, kis levendula olaj fiolával. A levendula nem csupán illatozik, de természetes gyógyító ereje is érvényesül ezáltal. Egész nap védi szervezeted, erősíti, és megnyugtat. Görcsoldó, fájdalomcsillapító hatása érvényesül. Allergiát nem okoz, a legkisebbek is belélegezhetik.

Ajándékként tökéletes zero- waste ékszer, környezettudatos nőknek !

 

Translate »