fbpx

Nyári stresszoldás levendulával 

gárdonyilevendula

Bár nyáron eleve lazítunk egy kicsit, és igyekszünk kipihenni az első félév fáradalmait, nem árt, ha a pihenésre rásegítünk a természet erejével is.

A levendula erre tökéletes megoldás, hiszen a benne található illóolajok nyugtató hatásúak. De a levendula – ahogy már említettem – még ettől is többet tud.

A Gárdonyi Levendula ötletei stresszoldáshoz

Sokan egyszerűen csak megillatozzák a virágot, ahogy általában más növényeket szoktunk, de érdemes kipróbálni a következőket is:

 1. Fogd meg a levendula szárát, a leveleit és picit dörzsölgesd meg. A kezeid hosszú percekig megőrzik a levendula illatát. Akár parfüm helyett is jó szolgálatot tehet. A levendula illóolaja ugyanis folyamatosan „küldi” a maga kis stresszoldó anyagait.
 2. Lehet, hogy nem hiszed, de már azzal is sokat tehetsz a nyugalmadért, ha csak nézed a levendulát. A lila szín ugyanis különleges érzéseket kelt az emberben. Mivel eleve egyedi, kevert színről beszélünk, tudat alatt is máshogy viszonyulunk hozzá.

A lila szín

 • növeli a koncentrációs képességet,
 • oldja a feszültséget
 • és állítólag erősíti a lelket is.
  levendulatáj

A levendula stresszoldó hatása a családunkra

Mások helyett nem beszélhetek, de az biztos, hogy mióta levendulásunk van, sokkal higgadtabbak vagyunk. Nem is olyan régen írtam arról, hogy ennél jobb dolog nem is történhetett volna velünk, minthogy belevágtunk a Gárdonyi Levendula kertészetének megvalósításába.

Természetesen önmagában a fizikai munkának is megvan a stresszoldó hatása, de mindennap tapasztalom a levendulavirág jótékony erejét is.

Annak köszönhetően, hogy a kertben és a házban is levendulákkal vagyunk körülvéve,

 • sokkol jobban alszunk,
 • én magam kevesebbet szorongok,
 • de a gyermekeink is sokkal nyugodtabbak.
 • A hangulatunk is alapvetően jobb, mint régebben,
 • és ritkábban küszködünk fejfájással is.
  gárdonyilevendula

A levendula további hatásai

A levenduláról eleve ismert, hogy gyógynövény, de azt sokáig én sem tudtam, hogy

fájdalomcsillapító, görcsoldó, sőt a menopauzás állapot nehézségeit is sikeresen lehet vele csökkenteni.

Az biztos, hogy az eddigi tapasztalataink mind a levendula mellett szólnak. Most, mikor a Szedj magad levendulát! akciónk keretében többen is ellátogattak a levendulásunkba, öröm volt látni a sok mosolygó arcot. A levendulásunk látványa, az illatok, a repkedő pillangók jó munkát végeztek.

Ezért igyekszünk a levendula erejét egész évben megőrizni design termékeinkkel is. Mert a mosoly nemcsak nyárra való.

levendulás_designtermékeink

Fotók: Fest Krisztina lakberendező
A képek a Gárdonyi Levendula területén készültek.

 

Translate »