fbpx

Többen kérdezték már tőlünk, vajon tényleg annyira hasznos, egészséges a levendula, mint ahogy azt mindenki állítja. (Köztük mi is, akik enyhe túlzással a levendulával fekszünk és kelünk.) Nos, mint mindennel, azért a levendulával is körültekintően kell bánni. A Gárdonyi Levendulánál mi ezért csomagoljuk be a virágokat ilyen egyedi külsőbe.

levendulakocka levendula designtermék Gárdony

A levendula ugyanis szabadon vagy frissen fogyasztva, esetleg illóolajként használva még akár árthat is. Persze nem ez a jellemző, de a Gárdonyi Levendulánál törekszünk a teljes körű tájékoztatásodra és a minél több és releváns információ átadására. Hiszen ahogy a környezetünk, úgy a vásárlóink is nagyon fontosak nekünk. Ezért szeretnénk, ha tudnál az alábbiakról is.

 

Amit már eddig is tudhattál a levenduláról

 

 • Már a föníciaiak is használták illatszerként.
 • Az ókori görögök és rómaiak a fürdővízbe tették.
 • Teanövényként I. Erzsébet királynő is használta a 16. században.
 • Külföldön a bárányokkal ma is etetnek levendulát, hogy jobb legyen a húsuk.
 • Egyre több ételhez és italhoz felhasználják ezt a gyógynövényt (desszertek, csoki, fagyi, koktél (link a Fb-posztra)).
 • Kozmetikumok is készülnek belőlük.
 • A levendula közismert gyógyhatása, hogy fejfájás csökkentő, nyugtató hatású, alvássegítő, ezen túl a dermatophytosis (link) klinikai kezelésére kiváló és jó izomlazító.
 • Továbbá használható akné elmulasztására, puffadás és görcsök ellen, de még vérnyomáscsökkentésre is.

levendula_stresszoldó_fájdalomcsillapító

Amit viszont nem tudtál a levenduláról

Mondhatnám, hogy „túltolva” ez is ártalmas, de nem így van. Ha te bírod a levendulát, sosem lesz tőle bajod. Viszont vannak, akik érzékenyek lehetnek rá.

A Gárdonyi Levendula termékeinél éppen ezért a legnagyobb gonddal járunk el, és maximálisan odafigyelünk arra, hogy még véletlenül se fordulhasson elő semmi baj. Megnyugodhatsz tehát, ha a mi levendulás dizájntermékeinket választod. De vajon miért is kellene idegesnek lenned?

 • Mert ha például valaki extra érzékeny a szagokra, rosszul is lehet a levendula illatától, megfájdulhat a feje, hányhat. Természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, hiszen az emberek túlnyomó többsége azért szereti az illatokat.
 • Gyerekeknek viszont nem javasoljuk a friss levendula fogyasztását, nekik a lila növény relaxációt, alvást segítő „funkcióját” ajánljuk. (macis párna)
 • Ha valaki érzékeny a levendulás ételekre, előfordulhat, hogy fogyasztásuk során székrekedés lép fel, sőt még növeli az étvágyat is. Tehát ha épp fogyózol, nem szerencsés levendulakoktélt iszogatni.
 • Ahogy az illóolaját is tilos meginni (mérgező), és nyílt sebre használni. Tudom, hogy ezek eszedbe sem jutnának, de inkább leírom. Biztos, ami biztos.

 

Az illóolajat sem úgy szoktuk használni, hogy folyamatosan mélyeket szippantunk belőle (ne is tedd, irritáció léphet fel), hanem inkább csepegtetünk a párnákra, ágyneműkre.

A Gárdonyi Levendulánál viszont éppen a fentiek miatt nem élünk ezzel a lehetőségekkel. Mi az igazi levendulavirágot csomagoljuk be neked.

 

Miben másak a Gárdonyi levendula dizájntermékei?

 

A mi termékeink érintetlen, mégis újrahasznosított, puha farmeranyagba rejtett, saját termesztésű, friss levendulavirág-csomagocskák, és így egyedülállók is hazánkban.

A levendula egyenesen a kertészetünkből kerül a Réthy Fashion farmereibe, amelyeket bár soha senki nem hordott azelőtt, mégis használt anyagnak mondunk.

Tudnod kell a dizájntermékeinkről, hogy az újrahasznosításuk tulajdonképpen azt jelenti, hogy nem engedünk kidobni semmilyen fel nem használt farmeranyagot, hanem inkább csodákat varázsolunk belőlük.

Ezeket a csodákat töltjük meg a levenduláinkkal, és bizonyos termékeinket – például a Harmóniakockát – még himalájai sóval is.

 

A Gárdonyi Levendulával biztonságban vagy

 

A gárdonyi levendula dizájntermékei tehát tökéletesen védettek, és ezáltal te is védve vagy. Sőt nyugodtan és bátran tele is pakolhatod a hűtődet a levendulás hűtőmágneseinkkel, vagy vehetsz a gyermekednek, megajándékozhatod diákjaidat, üzenő- és tolltartó Harmóniakockákat akár többféle színben is . A mi „felruházott” levenduláinktól egyáltalán nem kell tartanod.

levendulás_macipárnák_gyerekeknek_alvássegítő

levendulás_halacska_hűtőmágnes_gyerekeknek_vakáció_Gárdony

levendulás_vitorláshajó_hűtőmágnes_gyerekeknek_férfiaknak_vakáció_Gárdony

Ha más levendulás tárgyainkat is megnéznéd, csak kukkants be a Fb-boltunkba.  Amennyiben valamelyik megtetszik, és egyedi feliratot szeretnél hozzá, csak írj nekünk.
Megtalálod boltomat a Meskán is!

 

Tudod, vasárnap gyereknap! Még talán meg tudjuk oldani az S.O.S különleges kéréseket is.Nézd meg boltomban a gyereknapi kedvezményeket!

 

Translate »