fbpx

A mintás ruhadarabaktól nagyon sok nő tart, főleg, ha gömbölyű idomokkal van megáldva. Pedig ez csak egy nagyon rossz beidegződés. Gondolom, a te szemeid előtt is megjelennek olyan kevésbé tetszetős darabok, mint a nylonotthonkák és társaik.  Ha ebben képzeljük el magunkat, nem csodálom, ha nem szívesen gondolunk virágmintás ruhákra.

A másik említett visszatartó erő – ahogy utaltam rá – rendszerint a súlyunk. Pedig ha csak egy picit is utánajárunk a dolgoknak, vagy beszélünk egy-két stílusszakértővel, rájövünk, hogy a minták nagyon is jó barátaink lehetnek. Mióta levendulával foglalkozom, ezt még erősebben így érzem. Pedig magam is előszeretettel viselek „biztonsági”, egyszínű szetteket, de a levendulának ebbe az oldalába is beleszerettem.

lavender

Levendulaminták

Ha megnézed a designtermékeinket, ott egy nagyon egyszerű mintát találsz. Úgy gondolom, ebben az esetben a kevesebb a több. Viszont ha nagyban gondolkozom, és a levendulát a maga teljességében nézem, akkor csodás dolgokat lehet kitalálni a levenduláról és -hoz.

Kezdjük a formájával:

  • egyszerű, keskeny, hosszúkás,
  • mégis kicsi és bársonyok levelek,
  • nagyon apró, különféle lila árnyalatú, örvös virágzat,
  • vékony, hosszú szár.

Most nem mennék bele rendszertani elnevezésekbe és még pontosabb leírásokba, mert a ruhákhoz ennyi szerintem bőven elég.

Ha ruhatervező lennék, biztosan többféle dologgal próbálkoznék meg a levendula kapcsán.

levendula

A levendulavirág

Lenne

  • csak levélmintás darabom,
  • csak virágmintás darabom,
  • olyan, amelyen csokrocskák vannak,
  • olyan, amelyen csak egy-egy szál, és persze
  • játszanék a színekkel is.

Valószínűleg kezdetnek egy lila átmenetes színvilágú felsőt vagy koktélruhát készítenék el magamnak, amelyben természetesen megjelenne a kék szín is. Hiszen tudod, közel 40 levendulafaj létezik , amelyeket elsősorban a színük különböztet meg egymástól. Milyen klassz is lenne egy ilyen negyven árnyalatú ruha, nem?

Ütős minták

De mivel építész vagyok és nem divattervező, ezeket meghagyom másnak. Mondjuk partneremnek, a Rethy Fashionnek, akivel jó ideje dolgozunk együtt. A legutóbbi Ütős Fesztiválon volt épp egy divatbemutató az újrahasznosított farmerből készült ruháiból, amelyről a Facebook-oldalamon is írtam. Ilyen farmerekből (is) készülnek a Gárdonyi Levendula termékei. Látom magam előtt, ahogy ezek a ruhadarabok egyre levendulásabbakká, egyre különlegesebbekké válnak.

fotózás Gárdonyi Levendula

Ezen a fotón a modell ruháján az élő levendula vált inspirálóan valódi hímzéssé

Mert igenis, a virágminta különleges. Még a teltkarcsú hölgyeken is jól mutat, ha eltaláljuk a megfelelő arányokat és színárnyalatot. A lilától sokan félnek, pedig nem kell arra gondolni, hogy tetőtől talpig lilába burkolózzunk.

Levendulainspiráció

A neten nagyon klassz öltözékeket találtam, és egytől egyik inspirálnak. Nem biztos, hogy épp ruhafronton, hiszen ügyelek arra, hogy ne halmozzak felesleges darabokat, de a lakberendezésben már mindenképp érdekes ösztönzők.

Most azon gondolkozom, hogyan lehetne ezeket az ötleteket az új Gárdonyi Levendula termékeken kamatoztatni. Azt hiszem, elleszek egy darabig. Nem beszélve arról, hogy itt van ugyebár a sok pillangó, no meg egy kis citromfű és napraforgó is. Milyen lenne, ha ezeket is belevenném?

Neked vannak kedvenc virágmintáid, motívumaid? Miket viselsz magadon szívesen?

 

 

Translate »