fbpx

Biztos vagyok benne, hogy megoszlanak a vélemények a levendulát illetően. Van, aki kifejezetten szereti, és ha tehetné, az egész lakását levendulacsokrokkal vagy díszekkel csinosítaná fel. De olyanok is vannak, akik valamiért idegenkednek tőle. Talán a lila színt nem szeretik, vagy nem látták még kinyílt állapotában ezt a csodaszép kis virágot. (Valljuk be, nem az a legjellemzőbb kép a fejünkben, hogy minden apró virága kinyílt állapotban árasztja a nyugalmat.)

Most, hogy szombaton épp a Lakáskultúra napját (link) ünnepelhettük, arra gondoltam, mutatok egy-két vonzó levendulás dekoráció-megoldást.

Levendulás dekorötletek nem csak ügyeseknek

A Gárdonyi Levendula termékei is kitűnők lehetnek ehhez, hiszen nem véletlenül készítjük dizájntermékeinket, de önmagukban a virágok is nagyon szépen fel tudják dobni a lakást.

 1. Elsőként csokorszerűen. Ha nemcsak egyféle virágot tennél a vázába, hanem többet is, érdemes megnézned, mely színek dominálnak a lakásodban vagy az adott szobában. Ha minden tarka, akkor csak fehérrel egészítsd ki a lila levendulát. Ha viszont inkább csak egy-egy szín dominál, érdemes lehet több nyári virágot is egybe gyűjteni és úgy vázába tenni. Ha nem túlzsúfolt a lakásod, bátran készíts több csokrot is.
  levendulacsokor
 2. Ajtódíszként, asztaldíszként is tökéletesen helytáll a levendula. Én semmiképp nem variálnám ebben az esetben túl, inkább hagynám érvényesülni önmagában a lila koszorúkat.
 3. Amennyiben inkább szárítani szeretnéd a levendulacsokraidat, fejjel lefelé lógasd fel őket az előszobában vagy a közlekedőben. Sok helyen vannak szabadon gázcsövek, azok tökéletes „állványok” lehetnek.
 4. Természetesen konkrét dekorációs elemekkel is díszíthetsz, ha tartasz attól, hogy a levendula le fog potyogni, vagy ha úgy érzed, nem vagy elég ügyes a díszek elkészítéséhez.

A Gárdonyi Levendula dizájntermékei is remek dekorációk

 1. A mi Harmóniakockánk tökéletes előszobába, hiszen abban akár üzenetet is hagyhatsz az otthoniaknak, ha el kellett menned valahová.
 2. A hűtőmágneseink sem csak a hűtőn mutatnak jól, mert akasztós verziójukat előszobafogasra vagy ablakkilincsre is teheted. Így egyrészt csodálatos illat lesz a lakásban, másrészt stresszoldó hatása is sokszorosan érvényesül.
 3. A párnáink maguktól értetődően tökéletes díszpárnák, de jól mutatnak a kerti bútorokon is.
 4. A fürdőszobába inkább az akasztós dizájntermékeinket válaszd, de a fürdővízbe bátran szórd bele magát a virágot. A relaxációs élmény tökéletes lesz.
 5. Ha pedig inkább a konyha felé vennéd az irányt, készíts egy klassz levendulás limonádét, hiszen itt van végre a nyár, jöhetnek az isteni hűsítők is.

Hamarosan szedd magad akció a Gárdonyi Levendulánál!

Hogy nincs otthon levendulád? Egy percig se aggódj! A Gárdonyi Levendula kertészete hamarosan megnyitja kapuit Szedj Magad Levendulát! eseményével, a nagyközönség előtt is, és akkor bátran jöhetsz majd szüretelni. Ha érdekelnek a pontos részletek, maradj velünk és kövesd a Gárdonyi Levendulát a Facebookon (link oda) vagy az Instagramon (link oda) is. Hamarosan új információkkal jelentkezünk!

Translate »